€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Maak je eigen magische sneeuwbol

Activiteiten en Entertainment - Laatst gewijzigd op 06 Nov. 2023

Maak je eigen magische sneeuwbol

Een eigengemaakte sneeuwbol heeft niet alleen iets magisch, maar geeft ook een extra touch aan jouw betoverende winter. Hoe tof is het om jouw eigen kleine wereldje zelf te creëren in een glazenbol? Je kan allerlei variaties maken dus laat je creativiteit de vrije loop! Wij vertellen stap voor stap hoe je dit kunt doen. Lees snel verder!Dit heb je nodig

Om deze sneeuwbol zelf te maken, heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Een glazen potje inclusief deksel
  • Een leuk kerstfiguurtje met een platte onderkant
  • Lijmpistool of 1 seconde lijm
  • Glitters (kleur naar keuze)
  • Eetlepel
  • Warm water
  • Transparante hobbylijm of glycerine van de drogist


Zo maak je een sneeuwbol

Als je de benodigdheden hebt verzameld, ben je klaar om aan de slag te gaan. Voor de eerste stap heb je het kerfstfiguurtje en de deksel nodig. Lijm het kerstfiguurtje aan de deksel van het potje vast met het lijmpistool of de seconde lijm. Zorg ervoor dat het figuurtje stevig vast zit en goed opgedroogd is. Als dat het geval is kun je door naar de volgende stap.

 

Tijd om het warme water in het potje te schenken. Het water moet warm genoeg zijn, we gaan het zo namelijk mengen met hobbylijm of Glycerine. Zorg ervoor dat je genoeg water in het potje hebt gestopt, hierdoor wordt de luchtbel zo klein mogelijk. Maar vergeet niet dat de glitters er straks nog bij moeten, dus pas op dat je ook weer niet te veel water gebruikt.

 

Heb je genoeg water? Dan gaan we de glitters toevoegen. De keuze van de kleur glitter is enorm. Ga bijvoorbeeld voor rood of goud. Wil je dat je glitters eruit zien als sneeuw? Gebruik dan witte of zilveren glitters. Voeg ongeveer een eetlepel glitters toe en roer ze door het water. Vind je het niet genoeg glitters? Je kunt net zoveel toevoegen totdat jij vindt dat jouw sneeuwbal genoeg schittert.

 

Ben je tevreden? Top! Deksel erop en schudden maar! 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert