€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Overheerlijke appelmoes maken: dat doe je zo

Activiteiten en Entertainment - Laatst gewijzigd op 20 Nov. 2023

Overheerlijke appelmoes maken: dat doe je zo

Ooit zelf appelmoes willen maken? Dit is je kans! Met dit overheerlijke recept heb je de appelmoes in 25 minuten gemaakt! Dat wordt smullen!Dit heb je nodig

Om dit recept voor vier personen te maken, heb je de volgende hoeveelheid ingrediënten nodig:

  • 1KG appels

  • Halve citroen (sap)

  • 1 eetlepel kristalsuiker

  • 1 theelepel kaneel

  • 100 ml water

En niet te vergeten een staafmixer!Tijd om de keuken in te duiken

Nu alle ingrediënten zijn verzameld en de staafmixer klaarligt, kunnen we beginnen met het maken van de appelmoes.

Dat doe je als volgt:

 

Je begint met het verwijderen van de schil van de appel. Zodra dat is gedaan, snijd je ‘em in kleine stukjes. Het klokhuis hoeft je niet te bewaren. Dit doe je voor alle appels.

 

Als alles gesneden is, gooi je de appelstukjes in de pan. Hier voeg je het citroensap, een eetlepel kristalsuiker, een theelepel kaneel en de 100 ml water toe.

 

Als je alles bij elkaar hebt gedaan, kun je het vuur aanzetten. Breng de appels aan de kook op een middelhoog vuurtje en laat het een kwartiertje koken. Vergeet niet om af en toe door de pan te roeren!

 

Zijn alle appelstukjes zacht? Dan is het tijd om met de staafmixer de stukjes te pureren. Hoe meer je de appelstukjes pureert, des te gladder te appelmoes wordt.

 

En voila! Jouw zelfgemaakte appelmoes!Probeer eens een andere variant

Tip van ons: naast kaneel kan je ook allerlei andere ingrediënten toevoegen om je appelmoes meer smaak te geven. Kook bijvoorbeeld vanille, steranijs of kardemompeulen mee met de appels. Wat ook erg lekker is, is om een gedeelte van de appels te vervangen voor peren.

 

O, en mocht je nou suikervrije appelmoes willen maken? Voeg dan geen suiker maar honing of ahornsiroop toe aan het recept.

 

Zo, dat wordt smullen! Het wordt vast lastig om alles in één keer op te eten.

 

Gelukkig kun je de appelmoes 4 tot 5 dagen bewaren in je koelkast als je het goed inpakt! Maar let wel op dat je de appelmoes eerst goed laat afkoelen, voordat je de deksel er goed op doet en in de koelkast zet.

 

Energie over en zin om de boel op te fleuren? Wat dacht je van een eigen gemaakte sneeuwbol? Zo voeg je een extra stukje kerstmagie toe aan je kamer! Dan heb je ook iets om naar te kijken als je gezellig op de bank een bakje appelmoes gaat eten.