€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De geur van thuiskomen, behalve die ene keer dan….

Center Parcs Moments - Laatst gewijzigd op 28 Dec. 2023

De geur van thuiskomen, behalve die ene keer dan….

 


Afgelopen week zag ik een reclame voorbij komen die uitlegde hoe je de gourmet geur uit je woonkamer kan krijgen. Een typische reclame wel. En ook een typisch probleem. Want enerzijds zijn ‘wij Nederlanders’ gek op gourmetten, helemaal in deze tijd van het jaar, maar anderzijds zijn we met de geur die door het gourmetten ontstaat én blijft hangen in ons huis totaal niet blij. Niets zo veranderlijk als geur lijkt wel. Het maakt van geur iets dat onlosmakelijk verbonden is aan, over het algemeen, mooie herinneringen. De geur van de goulash die mijn moeder vroeger maakte, het parfum dat mijn oma altijd droeg, het fris gewassen huidje van een baby, zelfs de huisgeur van Center Parcs die in de kleedkamers van de Aqua Mundo hangt. Een geur die herinneringen opwekt maakt vaak dat je een gevoel van thuiskomen ervaart. Alhoewel, niet die keer dat ik in India een rondreis maakte…

 

Als er een land is dat extreem is wat betreft geuren, dan is dat misschien wel India. Wanneer je ooit in India bent geweest, dan weet je waarschijnlijk meteen wat ik bedoel. Het is een typische geur die bijna overal hangt; een combinatie van zoet, kruidig, spicy en klamheid. In de bijna 2 maanden dat ik het land doorkruiste is die geur bijna geen een keer verdwenen. Zelfs op de meest remote plekken hing deze typische odeur in de lucht. In het begin was het nog heerlijk, maar na een paar weken reizen begon de geur toch ook een vervelende boventoon te voeren. Ondanks de pracht van dit land. Want, man, man, wat was die geur intens, net als het land.

 

Aan het einde van mijn reis verlangde ik dan ook naar de frisse Hollandse lucht. Ik kwam echter even van een koude kermis thuis bij terugkomst, want wat ik was vergeten: mijn huisje in Amsterdam had ik in de tijd dat ik weg was verhuurd aan een stelletje. En laat dat stelletje nu net een stel zijn dat uit India kwam… Oftewel, mijn hele huis rook ook hier naar de zoete, kruidige, spiciness. Ik heb nog weken mijn huis moeten laten doorluchten om ‘mijn eigen geur’ weer in huis te krijgen.

 

Het is dus zeker niet voor niets dat men zegt ‘smells like home’. Aankomende feestdagen hoop ik dat mijn moeder weer haar befaamde, heerlijk geurende hazenpeper maakt. Die geur mag wat mij betreft zeker een tijdje blijven hangen. Ik hoop dat over een jaar of twintig mijn kids ook nog steeds op de geur van mijn (en hun) thuis afkomen….
 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert