€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Dit zijn de vijf beste parken om sterren te spotten

Insider tips - 14 Mar. 2024

Dit zijn de vijf beste parken om sterren te spotten

In onze blog over sterrenkijken voor beginners, waarin we handige tips en trucs delen, hebben we het al genoemd: voor het spotten van de prachtigste sterren heb je een plek nodig die donker en helder is. Gelukkig liggen onze parken midden in de natuur, waardoor ze de perfecte locaties zijn om samen met je dierbaren de sterrenhemel te bewonderen. In deze blog zetten wij de vijf beste parken voor een onvergetelijke sterrenkijkavond op een rijtje.

 

1) Park Eifel - Duitsland

Als je op zoek bent naar de ultieme sterrenkijkervaring, dan is Park Eifel de perfecte bestemming. Dit park staat met stip op nummer 1 als het gaat om sterrenkijken. Onze nieuwe premium accommodaties hebben grote ramen met uitzicht op de bossen. De omgeving van Park Eifel heeft een relatief lage lichtvervuiling, wat betekent dat het er goed donker is en je zelfs vanuit je bed naar de sterren kan kijken. In de buurt van het park ligt het nationale park Eifel. Dit park ligt ver weg van grote steden, wat het daardoor super geschikt maakt om naar de sterren te kijken. En alsof dat nog niet genoeg is, bevindt zich in dit nationale park ook een sterrenwacht. Hier kun je je kennis over sterren vergroten en een unieke wandeling door de sterrenhemel maken onder begeleiding van ervaren astronomen.

 

2) Les Ardennes - België

De Ardennen kunnen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Hier is de lichtvervuiling relatief laag en dankzij de hoogteverschillen heb je op veel plekken een wijds uitzicht. In ons park Les Ardennes kan sterren kijken op verschillende manieren: buiten voor je huisje, ergens op het park of zelfs vanuit je bed! De meeste slaapkamers hebben namelijk een dakraam, waardoor je de sterren helder kunt zien zodra het helemaal donker is in de kamer. Op slechts 30 minuten rijden van ons park ligt La Roche-en-Ardenne. Dit is een stadje gelegen in de vallei omringd door uitgestrekte bossen. Hierdoor is er relatief weinig lichtvervuiling. De bomen en de heuvels in combinatie met de heldere hemel, maken van sterrenkijken een hele bijzondere ervaring.

 

3) De Huttenheugte - Nederland

Als je in Nederland de sterren wilt bewonderen, kun je het beste naar het noorden van het land gaan, bijvoorbeeld naar ons park de Huttenheugte in Drenthe. Hier vind je een omgeving met minimale luchtpollutie, omringd door landelijke gebieden en natuurlijke landschappen. Of te wel: perfect voor een nachtje sterrenkijken. Op 30 minuten rijden van de Huttenheugte ligt het nationale park Dwingelderveld, bekend als één van de donkerste plekken in Nederland. Je bent hier bijna verzekerd van een hemel vol fonkelende sterren, inclusief een prachtig uitzicht op de Melkweg.

 

4) Park Bostalsee - Duitsland

Gelegen aan het prachtige grote meer, is het vinden van een perfecte open plek bij Park Bostalsee niet heel moeilijk. Doordat het park middenin de bossen ligt, is er relatief weinig lichtvervuiling en heb je dus een uitstekende kans op heldere, donkere nachten waarin je de mooiste sterren aan de hemel kunt spotten. Maar dat is nog niet alles! Slechts 15 minuten rijden van ons park, in de buurt van Nonnweiler, ligt Sterrenwacht Peterberg. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de sterren. Als bezoeker krijg je hier de kans om de sterren, planeten en sterrenstelsels van dichtbij te bewonderen. De sterrenwacht organiseert regelmatig evenementen, zoals observatieavonden, boeiende lezingen en interactieve workshops.

 

5) Le Bois Aux Daims - Frankrijk

Gelegen in de prachtige regio Poitou-Charentes, ligt ons park Le Bois Aux Daims. Dit park mag niet ontbreken op ons lijstje want deze regio staat bekend om zijn milde klimaat en heldere nachtelijke hemel. Doordat het park omringd is met bossen en platteland, is er minimale lichtpollutie. Een hele bijzondere ervaring, want hierdoor worden de sterren 's nachts prachtig zichtbaar. En wat is er nu beter dan naar de sterren kijken vanuit een boomhuis? Doordat je wat hoger in de bomen zit (letterlijk), heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de schitterende sterrenhemel. 's Avonds kun je samen met je dierbaren op het terras genieten van de wonderen van het universum en de mooiste sterrenbeelden bewonderen.

 

Welk park ga jij als eerste bezoeken? Of je nu kiest voor het donkere, bosrijke omgeving of de ardennen in gaat, je bent verzekerd van een onvergetelijke ervaring onder de sterren. Vergeet dus je sterrenjournal van Center Parcs niet mee te nemen, zodat je alles wat je spot kunt vastleggen.