€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De leukste losloopgebieden voor honden in Drenthe

Insider tips - Laatst gewijzigd op 08 May. 2024

De leukste losloopgebieden voor honden in Drenthe

Ontsnap aan de dagelijkse drukte met een bezoek aan de natuur van Drenthe. Plan jouw verblijf met vrienden of het gezin, en neem de hond gezellig mee. Jouw trouwe viervoeter is tenslotte ook onderdeel van de familie. Je kunt in alle rust verblijven op een van onze vakantieparken: Parc Sandur of De Huttenheugte. Onze parken staan midden in de natuur. Honden zijn er altijd welkom, zolang je dit van tevoren bij ons aangeeft. De cottages zijn huisdiervriendelijk en honden mogen los op jouw eigen binnen- en buitenterras. Lijn je viervoeter wel even aan als je de rest van het park bezoekt.

 

Wil je met de hond wandelen in de Drentse natuur? Er zijn veel mooie losloopgebieden in de omgeving van onze parken te vinden. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rij gezet. Een aantal van deze plekken bevindt zich op fietsafstand. Hop op de fiets en ontdek de omgeving met jouw harige vriend!

 

Losloopgebieden in Drenthe

De natuur in Drenthe is van een unieke schoonheid. De landschappen wisselen zich af van heidevelden tot zandduinen en van veengebieden tot bossen. Honden mogen niet overal los, maar gelukkig zijn er veel hondenlosloopgebieden te vinden. Op sommige plekken vind je ook een plas, waarin je hond een heerlijke plons kan maken.

Heerlijk wandelen in het bos

Losloopgebieden op fietsafstand van onze parken in Drenthe

Wist je dat Drenthe dé fietsprovincie van Nederland is? Spring op de fiets en ontdek de omgeving samen met je hond. Is jouw hond een echte actieveling? Huur dan eens een mountainbike en ga de bossen in. Of zoek leuke losloopgebieden op, zoals het Noordbargerbos, Oosterbos of het hondenstrand bij de Grote Rietplas.Het Noordbargerbos

Op 9 km van Parc Sandur ligt het Noordbargerbos. Met 29 minuten fietsen ben je er al. Het is een relatief klein bosgebied dat bestaat uit naaldbomen, loofbomen, een aantal open plekken en graslanden. Er ligt een mooi losloopgebied waar je een wandeling van ongeveer drie kilometer kunt maken met je hond. Heb je langer de tijd? Sla dan eens de kleine paadjes van het bos in!

 

Je hond mag bijna in het hele gebied loslopen, met uitzondering van een paar plekken. Check van tevoren daarom even de route. In het Noordbargerbos is geen zwemwater voor je hond te vinden. Neem op warme dagen dus wat extra water voor je viervoeter mee.

 

Het Noordbargerbos is ook per fiets te bereiken vanaf De Huttenheugte. Het ligt op een afstand van 18 km, dat is iets minder dan een uur op de fiets.Hondenstrand Grote Rietplas

Zoek je een leuke plek om je hond los te laten lopen dichtbij Parc Sandur? Wandel dan in 20 minuten naar het hondenstrand Grote Rietplas. Of pak de fiets; je doet er dan maar 4 minuten over. Grote Rietplas is een recreatiegebied ten zuiden van Emmen. Aan de oostkant vind je een omheind hondenstrand waar je binnenkomt via een klaphek.

 

De Grote Rietplas is geen plek voor een grote wandeling, maar je hond zal zich er zeker goed vermaken. Hij kan er heerlijk rennen, ravotten en een plons nemen in het water. Het gebied heeft geen verharde paden, dus je hebt er geen last van fietsers en ander verkeer.

 

Park De Huttenheugte bevindt zich op 16 km afstand van het hondenstrand. Je fietst er in een klein uurtje naartoe. Natuurlijk kun je ook de auto pakken, je bent er dan al met 22 minuten.

Met de hond op vakantie

De Emmerdennen & Oosterbos

Op 15 km van Parc Sandur ligt het hondenlosloopgebied Emmerdennen en het Oosterbos. De 2 gebieden grenzen aan elkaar en horen bij het prachtige natuurgebied De Hondsrug. Dit is een lange zandrug in het westen van Drenthe. Het is een van de hoogst gelegen gebieden van de provincie.

 

In De Emmerdennen mag je hond loslopen in het oostelijke en westelijke gedeelte. In het Oosterbos is het hele gebied een losloopgebied. Beide plekken liggen vlakbij het drukke centrum van Emmen. Je kunt een bezoekje aan de stad dus goed combineren met een wandeling met je hond.

 

Ondanks de nabijheid van een drukke weg, zijn de losloopgebieden zeker de moeite waard om te ontdekken. De natuur is er erg gevarieerd. Zo vind je er zandheuvels, kronkelpaadjes, een zwemvijver en prachtige bebossing. Ben je in voor een lange wandeling? Loop dan door naar het Valtherbos.

 

Kom je vanaf de Huttenheugte? Met de auto ben je binnen 28 minuten in deze losloopgebieden.Andere losloopgebieden in de buurt van onze parken in Drenthe

Vind je het niet erg om in de auto te stappen om een leuk losloopgebied op te zoeken met je hond? Ga dan eens naar de volgende hondenlosloopgebieden in de buurt:

  • Boswachterij Gees: een mooi natuurgebied met bos en heidevelden, inclusief twee ruime losloopgebieden. Het ligt op 24 minuten autorijden vanaf Parc Sandur en De Huttenheugte.

  • Sleenerzand: een natuurgebied met uitgestrekte zandverstuivingen en gevarieerde landschappen van bossen, heidevelden en vennetjes. In het noordoosten en zuiden mogen honden loslopen. Het ligt op 22 minuten autorijden vanaf Parc Sandur en 26 minuten autorijden vanaf De Huttenheugte.

  • Valtherbos: een bijzonder natuurgebied met een rustige sfeer. De borden geven aan waar het losloopgebied begint en eindigt. Het Valtherbos ligt op 23 minuten autorijden vanaf Parc Sandur en op 28 minuten autorijden vanaf De Huttenheugte.

Extra faciliteiten voor honden op Parc Sandur

Wil je een bezoek plannen met je hond op een van onze parken in Drenthe? Op Parc Sandur zijn extra faciliteiten voor je hond te vinden. Er zijn speciale hondentoiletten en het is toegestaan om je hond te laten zwemmen in het meer. Je trouwe viervoeter is daar ook welkom in Market Dome, Market Square, Park Center en de Action Factory. Genoeg ruimte dus om je hond bij al jullie gezellige activiteiten te betrekken!


Ontdek meer over het huren van een vakantiehuis met de hond.