€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De Internationale Dag van de Biodiversiteit

Natuur - Laatst gewijzigd op 07 May. 2024

De Internationale Dag van de Biodiversiteit

Om stil te staan bij het belang van biodiversiteit en de noodzaak om het te beschermen, vindt op 22 mei de Internationale Dag van de Biodiversiteit plaats. Dé dag waarop miljoenen mensen wereldwijd zoals organisaties, regeringen, gemeenschappen en individuen de biodiversiteit vieren, bewustwording creëren en actie ondernemen voor onze natuur. Bij Center Parcs dragen we graag ons steentje bij en willen we laten zien dat we om de toekomst van onze planeet geven. De natuur staat aan de basis van wie wij zijn en alles waar wij van houden. Laten we er goed voor zorgen.

 

We houden van onze planeet en alles wat erop leeft, groeit en bloeit. Van ontzichtbare schimmels tot alle dieren, en van microscopisch kleine bacteriën tot bomen die tot in de hemel reiken. In de natuur werkt namelijk alles met elkaar samen. Daarom is een gezonde balans tussen planten, dieren en micro-organismen zo belangrijk. Noodzakelijk zelfs. Voor de stabiliteit van ecosystemen, het reguleren van het klimaat en het voeden en herstellen van de wereld. Maar ook voor onze economie en onze gezondheid.

 

De Dag van de Biodiversiteit is een goed initiatief, maar we hebben nog een lange weg te gaan. De biodiversiteit daalde de afgelopen decennia sterk. Door klimaatverandering, overbevissing en landbouw gaan veel diersoorten achteruit. En door de opwarming van de oceanen verliezen we grote delen van het koraal. Bij Center Parcs koesteren we onze prachtige natuur. Zodat de generaties van nu en van later er nog lang - en in harmonie - van kunnen genieten.

 

Zo bestaan onze parken voor 90% uit water en bos met een rijke biodiversiteit en werken we dag in dag uit aan onze groene doelen. We organiseren het hele jaar door workshops en activiteiten waarin we onze gasten met liefde herinneren aan de schoonheid en het belang van onze flora en fauna. Op de Dag van de Biodiversiteit zetten we graag een stapje extra. Doe jij ook mee?