Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Doe mee met de Internationale dag van de Biodiversiteit

Natuur - Laatst gewijzigd op 18 May. 2022

Doe mee met de Internationale dag van de Biodiversiteit

Op 22 mei is het weerInternationale dag van de Biodiversiteit. Over de hele wereld laten miljoenen mensen hun betrokkenheid zien bij alles wat groeit en bloeit op onze aarde. Maar dan ook écht alles. Dat is biodiversiteit ... en dat heeft Center Parcs hoog in het vaandel staan.

Al onze parken zijn namelijk pareltjes van natuurlijke rijkdom. Dankzij biodiversiteit. Alles, van onzichtbare schimmels tot schattige eekhoorns, van microscopisch kleine bacteriën tot bomen die tot in de hemel rijken, werkt in de natuur samen. Alles heeft elkaar nodig, en alleen zo heeft de mens nog een lange toekomst voor zich. Daarom zijn we zo zuinig op onze natuur en beschermen we die met onze groene doelen.


We willen onze gasten ook graag betrekken bij Internationale dag van de Biodiversiteit. En daarom hebben we twee leuke activiteiten in onze parken waar iedereen aan mee kan doen. 

  1. Kids Workshop: maak je eigen minituin

In een uur knutsel je je eigen minituintje in elkaar. Je kiest zelf of je voor bloemen of kruiden gaat. En natuurlijk neem je je tuintje mee naar huis. Als aandenken én om thuis de natuur rijker te maken.

Verblijf je niet bij Center Parcs, maar wil je thuis meedoen? Haal bij het tuincentrum zakjes zaden en turfpotjes en ga aan de slag! Bloementuintjes van een bekende supermarkt werken natuurlijk ook prima.
 

 

  1. Natuurparade

Dit wordt niet zo maar een mooie wandeling: we gaan op zoek naar natuurschatten! Je krijgt een velletje maar daarop de afbeelding van een vlinder, een wesp, een lieveheersbeestje, een blad, enzovoorts. Wie lukt het om alles te vinden? Het velletje neem je daarna mee naar huis en stop je onder een laagje aarde: er zitten zaadjes in die na een paar dagen beginnen uit te komen. Zo zie je ook thuis de natuur groeien.

Thuis kun je zelf ook zo’n natuurspeurtocht uitzetten. Zoek plaatjes op en ga met een vergrootglas op pad. Dan kijken ze voortaan met heel andere ogen naar de buurt!
 Dus niet vergeten: 22 mei 2022 is het Internationale dag van de Biodiversiteit. Ga er thuis mee aan de slag (lekker veel afwisseling in je tuin of op het balkon!), of geniet er dubbel van bij Center Parcs.

Bewerkt door Center Parcs Inspiratie

Delen

Ontdek de parken

Tags