€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Earth Hour: een uur in het donker

Natuur - Laatst gewijzigd op 20 Mar. 2024

Earth Hour: een uur in het donker

Aan het einde van de maand maart staat er iets heel bijzonders op de planning: Earth Hour. Tijdens het laatste weekend van maart schakelen miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten over de hele wereld hun lichten voor een uurtje uit. Zo geven wij samen een signaal af dat wij ons zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Tijdens Earth Hour zetten we allemaal het licht een uurtje uit, een simpel gebaar met een grote waarde. Dit internationale initiatief van het WWF is al jaren een groot succes, doe jij ook mee?

 

Het initiatief is bedoeld om stil te staan bij de klimaatverandering. Dit is namelijk één van de grootste bedreigingen van de natuur. De tijd dringt, dus het is belangrijk om nu in actie te komen. De opwarming van de aarde heeft namelijk op zowel ons als de generaties die volgen een grote impact. Je kunt de opwarming van de aarde merken door de warmere dagen, het smelten van de ijskappen en de stijgende zeespiegel. Misschien heb je dat ook al gehoord in het nieuws of merk je dat het weer steeds warmer wordt - een witte kerst lijkt steeds zeldzamer te worden. Daarnaast zorgt het kappen van de bossen en grootschalig energiegebruik ervoor dat ons klimaat flink verandert. Het WWF strijdt al jaren voor een duurzamere wereld, waarbij ze zich inzetten voor hernieuwbare energiebronnen en verantwoord bosbeheer. Earth Hour is de grootste internationale campagne van WWF voor de natuur op onze aarde. Tijdens Earth Hour zetten wij allemaal het licht één uur uit om te zien dat we de aarde belangrijk vinden. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar overal over de wereld. Een uur lijkt misschien niet lang, maar in die tijd kunnen we allemaal iets positiefs doen voor onze planeet. Of het nu een wandeling in de natuur is of het bereiden van een maaltijd met ingrediënten die anders weggegooid zouden worden - elke positieve daad telt gedurende deze 60 minuten. Zo brengen we samen onze wereld weer tot leven.

 


Bij Center Parcs doen wij ook mee aan Earth Hour! Zodra het donker is, zullen onze parken vanaf 20:30 een uur in het duister worden gehuld. Dit betekent echter niet dat er niets te beleven valt. De hele week lang zijn er allerlei leuke activiteiten te doen om aandacht te vragen voor onze natuur. Een uur in het donker is zeker niet saai in onze parken!

 

Trouwens, wist je dat de vliegende honden in de Jungle Dome in het Heijderbos altijd in het donker actief zijn? Deze dieren eten enkel vruchten, en hebben daarom geen sonar zoals vleermuizen. Wel hebben vliegende honden een uitstekende reuk, daarom vinden ze zelfs in het donker de lekkerste vruchten. Bij Center Parcs zit het in onze natuur om te zorgen voor mens én dier. Daarom ondersteunen wij elk jaar dit mooie initiatief.


Meer informatie over onze duurzame initiatieven? Lees hier alles over duurzaamheid.
 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert