€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Earth Hour: een uur in het donker

Natuur - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Earth Hour: een uur in het donker

Over 5 dagen is het weer zo ver. Op 19 maart om precies 20:30 geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Tijdens Earth Hour zetten we allemaal het licht een uurtje uit, een simpel gebaar met een grote waarde. Dit internationale initiatief van het WNF is al jaren een groot succes, doen jullie mee?

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. De opwarming van de aarde heeft een grote impact op ons, en de generaties die volgen.. De aarde wordt warmer, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Tevens zorgt ontbossing en grootschalig energiegebruik ervoor dat ons klimaat drastisch veranderd, en niet in de goede zin. Het WNF strijd al jaren voor energie uit hernieuwbare bronnen en verantwoord bosbeheer. Tijdens Earth Hour zetten wij allen het licht één uur uit om te zien dat we de aarde belangrijk vinden.

Ook wij doen mee! Tijdens Earth Hour zijn ook onze parken in het duister gehuld. Dit betekent echter niet dat er niets te beleven valt. Wat dacht je van een optocht met Orry en zijn vrienden? Misschien schuift Bing wel aan om aan de kids uit te leggen waarom het behoud van de aarde zo’n grote waarde heeft. Met glow in the dark sticks maken wij er in ieder geval een feestje van.

Wist je dat … de vliegende honden in de Jungle Dome in het Heijderbos altijd in het donker actief zijn? Deze dieren eten enkel vruchten, en hebben daarom geen sonar zoals vleermuizen. Wel hebben vliegende honden een uitstekende reuk, daarom vinden ze zelfs in het donker de lekkerste vruchten.

Het zit in onze natuur om te zorgen voor mens en dier, daarom steunt Center Parcs dit mooie initiatief. Meer informatie over onze duurzame initiatieven? Bekijk Our Naturall Plan.