€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Leuke, actieve uitstapjes in de Ardennen

Natuur - Laatst gewijzigd op 21 Aug. 2023

Leuke, actieve uitstapjes in de Ardennen

In de Belgische Ardennen bruist het van de actieve en culturele uitstapjes. In de buurt van Center Parcs Les Ardennes zijn er tal van activiteiten voor de hele familie! Wij vertellen jullie graag wat meer over de uitstapjes in de Ardennen.

Plopsa Coo (18 min)

In het hartje van de prachtige natuur van de Belgische Ardennen vind je Plopsa Coo! Aan de beroemde Watervallen van Coo ontdek je de heerlijke combinatie van natuur en avontuur. In dit wondermooie park in de uitgestrekte Amblève-vallei geniet je van 25 attracties voor het hele gezin. De Mega Mindy Flyer laat je zweven tussen de wolken op een hoogte van 65 meter en met de achtbaan Vicky The Ride haal je een duizelingwekkende snelheid. Of laat je meenemen in de wondere wereld van Maya de Bij, Flip en al hun vriendjes in de Vlindervlucht! Mis zeker ook de DinoSplash niet, een spannende attractie vol waterpret met drie glijbanen in een reusachtige vulkaan en langs machtige dinosaurussen. Vanaf deze zomer kun je bovendien samen met Grote Smurf en Smurfin een avontuurlijke rit maken doorheen het smurfenbos in de gloednieuwe Smurfer, maar pas op voor aartsvijand Gargamel die op de loer ligt! Plopsa Coo overspoelt je met een waterval van plezier!

Coo Adventure (18 min)

Voor avonturiers is het zeker de moeite waard om 18 minuutjes in de auto te stappen en naar Coo Adventure te rijden. Het activiteitencentrum van Coo Adventure ligt in het hart van de Belgische Ardennen en is gespecialiseerd in de meest avontuurlijke outdoor activiteiten. Beklim grote natuurrotsen, steek met een kayak de rivier Amblève over of verleg je grenzen bij het ontdekken van de ondergrondse wereld. Ook een spectaculaire tocht met een raft moet je eens gedaan hebben! Coo Adventure biedt onder begeleiding van uiterst ervaren instructeurs tal van avontuurlijke activiteiten aan die je vakantie in de Ardennen een level omhoog tillen.

Foto genomen door Coo Adventure.

Euro Space Center (60 min)

Raakt jouw kind niet uitgepraat over het heelal en droomt hij/zij ervan om astronaut te worden? Dat kan! In het Euro Space Center kan je aan boord stappen voor een ruimtereis van één dag. Je duikt in het dagelijks leven van astronauten, je beleeft een virtuele wandeling op de maan en je ontdekt de mysteries van ons universum. Na een klein uurtje rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes kan de magische ruimtereis beginnen.

Foto genomen door Euro Space Center.

Safaripark Le Monde Sauvage (40 min)

Na een autorit van ongeveer 40 minuten vanaf Center Parcs Les Ardennes waan je je in het magische Afrika. Met een treintje of auto rijd je door het safaripark, waar je giraffen, nijlpaarden, olifanten, zebra’s, genoes en vele andere dieren tegen komt. Ontdek uilen, apen en struisvogels en spot roofdieren en beren in de Zuid-Amerikaanse zone… Bovendien staan er de gehele dag voorstellingen op het programma die voor jong en oud indrukwekkend zijn!

Foto genomen door Gitte de Temme.

Parc Chlorophylle (33 min)

In Parc Chlorophylle krijg je de kans om het bos van de Ardennen op een spelende wijze te ontdekken. Tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer kom je zowel speelzones als educatieve zones tegen, waar je van alles leert over de dieren en planten die er leven. Tijdens je wandeling kom je diverse natuurlijke uitdagingen tegen, waaronder een grote loopbrug waar je vogels kunt observeren. Ook word je onder meer uitgedaagd om op de hoge stelten van een ooievaar te lopen en kun je nagaan hoe ver een buizerd kan kijken. Zo leer je de natuur tijdens je vakantie eens van een hele andere kant kennen!

Foto genomen door Poussinvoyageur.

Ook Center Parcs Les Ardennes kent genoeg leuke en actieve activiteiten die je samen met het gezin kan doen. Ontdek Center Parcs Les Ardennes.