€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Nieuw: Nature Trail, een complete onderdompeling in de natuur

Natuur - Laatst gewijzigd op 22 Feb. 2023

Nieuw: Nature Trail, een complete onderdompeling in de natuur

Loop over kronkelpaadjes, steek het water over via nieuwe bruggetjes, maar kijk vooral ook omhoog of je nog een zeldzaam vogeltje voorbij ziet vliegen. Dit is de nieuwe Nature Trail van Center Parcs!

In onze parken geniet je van een rijke natuur, vol biodiversiteit. Bomen, vogels, insecten, vissen, plantjes, je komt oren en ogen tekort. Laat je onderdompelen in onze unieke flora en fauna tijdens de Natuur Expeditie op de Nature Trail. Gebruik al je zintuigen om je weg te vinden in de mooie natuur van De Vossemeren.

Expeditie en workshops

De Nature Trail bestaat uit twee delen. Tijdens de Natuurexpeditie met Ranger, die begint bij de Natuurlodge, maak je een wandeling van 2,5 uur door het park over paden waar je normaal niet komt. De Ranger, met grote kennis van de plaatselijke natuur, wijst je op al het bijzonders, moois en unieks.

Bovendien kun je allerlei workshops volgen onder leiding van de Ranger samen met het hele gezin. Deze workshops zijn daarnaast helemaal gratis.

  • Natuur Skills met Ranger: Leer survivallen, bijvoorbeeld door tijd en de richting te bepalen in de natuur. Maak zelf vuur en vindt uit welke planten eetbaar zijn en nuttig zijn om te overleven. De activiteiten worden het gehele jaar aangepast aan het seizoen.
  • Hutbouwen met Ranger: Verzamel alle benodigde materialen, leer knopen maken, bouw een basiskamp en daarna… vlag veroveren!
  • Dromenvanger met Ranger: Knutsel samen een mooie dromenvanger met materialen uit de natuur, neem ‘m mee naar huis en droom alleen nog maar mooie dingen.
  • Natuurschilderij met Ranger: Maak het mooiste schilderij met de rijkgekleurde bladeren die je om je heen kunt vinden in de natuur.
  • Nature experience: Een moment om al je zintuigen te gebruiken en de natuur samen op een andere manier te beleven. 

  • Vanaf april 2023 De Sahara wandeling: Verken samen met de Ranger de mooie omgeving van Bosland en ontdek de unieke natuur van de Lommelse Sahara.

De twee parken waar je de Nature Trail kunt beleven zijn: De Vossemeren (B) en Bispinger Heide (D). Ontdek samen de natuur op een andere manier. Ruik de heerlijke geur van bloemen in bloei, luister naar het nieuwe leven van jonge dieren en voel de wind door je haren vliegen.