Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Center Parcs blog

Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Tropische plant van 2.500 kilo verhuist naar De Eemhof

Natuur - Laatst gewijzigd op 05 Jun. 2019

Tropische plant van 2.500 kilo verhuist naar De Eemhof

In juni heeft er een imposante verhuizing plaatsgevonden: een oude Drakenboom, genaamd Cordyline Australis, is van de botanische tuin in Leiden naar De Eemhof gebracht. Daar krijgt de boom een nieuw leven in perfecte omstandigheden in het midden van de Market Square. Hoe de reus werd getransporteerd laten we je zien! 


Het was een bijzonder transport, waarbij de kolos van ruim 2.500 kilo met een enorme hijskraan over de Market Square in De Eemhof werd getakeld. Vele vakantiegangers konden deze gebeurtenis aanschouwen. Een groot applaus was er dan ook toen de Cordyline Australis z'n plekje had gekregen! 


 


Expert in tropisch groen


Het adopteren en het geven van een tweede leven aan tropische planten is iets wat Center Parcs al ruim 50 jaar doet. Met veel kennis en expertise, onder leiding van huisbioloog Jean Henkens, worden er jaarlijks veel tropische planten opgevangen. Planten en bomen die op hun huidige bestemming worden geruimd vanwege bouwplannen of de kap. Jean bekijkt vervolgens met een team van experts waar er in Center Parcs een geschikte plek (met goede omstandigheden!) is om het groen een kans te geven. De verzorging van de beplanting, zowel buiten als binnen in de Market Dome en tropisch zwemparadijs Aqua Mundo, wordt vervolgens door Jean en zijn team met voldoende aandacht opgepakt. Hoe je zo'n indoor "jungle" levend houdt, dat vertelt hij hier!

 

Kortom: er is veel oog voor groene en goede daden die onze biodiversiteit verrijken.