€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Uitvogelen: Hoe doet het tropisch groen in de Aqua Mundo het zo goed?

Natuur - Laatst gewijzigd op 05 Jun. 2019

Uitvogelen: Hoe doet het tropisch groen in de Aqua Mundo het zo goed?

Vraag jij je ook wel eens af als je in onze parken rondloopt: hoe doen ze dat? Uitvogelaar Suzanne gaat voor jou met de meest gestelde vragen op pad. Deze keer is ze in de Aqua Mundo van De Vossemeren (B) en duikt ze in de wereld van de tropische planten. Hoe blijven die zo mooi in ons klimaat?

 

Jean Henkens, al tientallen jaren de huisbioloog van Center Parcs en wereldwijd erkend expert op dit gebied, leidt Suzanne rond. Tropische flora is zijn passie. Luister en kijk maar mee!
 

 

Van de kap gered

Bijzonder: de tropische bomen en struiken die je in de Aqua Mundo (en de Market Dome) ziet, zijn nooit ‘zomaar’ uitgegraven in hun land van herkomst. Ze moeten daar wijken voor bouwprojecten, en krijgen hier juist een tweede leven. Van bedreigd naar gered dus. En zo heeft iedere boom wel een bijzonder verhaal. Lees hier alles over de bijzondere boomverhalen - zoals de boom die Fidel Castro heeft geschonken bijvoorbeeld!

 

 


Een hele verhuizing 

Tropische flora naar Europa halen, heeft nogal wat voeten in de aarde. Ze worden verpakt in containers met bijzondere luchtcondities. Center Parcs is daar zó goed in geworden, dat andere organisaties ons vaak om raad vragen. Hier aangekomen, acclimatiseren ze eerst in een speciale kas. Benieuwd hoe zo'n bijzonder transport in z'n werk gaat? Bekijk hier de video van de boomverhuizing naar De Eemhof (van ruim 2.500 kilo!). 


 

Specialistische zorg

Aangeplant in de Aqua Mundo, worden de palmbomen, orchideeën en andere struiken goed in de gaten gehouden door een specialistisch groen-team. En als wij goed zorgen voor de bomen, zorgen zij goed voor ons: ze houden de lucht voor de zwemmers zuiver en geven zuurstof af.

 

 

Lekker groen bezig dus! Als je wilt weten wat Center Parcs nog meer doet op het gebied van duurzaamheid (en dat is veel!), dan lees je dat hier

 

 

Tot slot heeft Jean Henkens ook nog tips om thuis de planten in leven te houden:

 

  1. Planten in huis zijn goed voor de gezondheid, want ze zuiveren de lucht.
  2. Planten hebben de ruimte nodig en moeten dus in een grote pot staan. Probeer binnen 10 tot 16 weken na aankoop de planten in een grotere pot te plaatsen.
  3. Planten hebben potgrond nodig van goede kwaliteit. De samenstelling van de potgrond staat met een cijfercombinatie op de zak. Let op dat er 18-20-18 staat: dan heb je kwalitatief hoogwaardige grond.
  4. Geef de planten lauw water in plaats van koud water. Door het verschil in temperatuur van de huiskamer en het koude kraanwater shockeer je de planten.
  5. Zet af en toe de planten buiten in de tuin of op het balkon. Laat ze ook lekker staan in een regenbui of spoel ze even af. Dat doet wonderen voor de planten.


 

Nieuwsgierig naar meer insider tips? Volg dan Suzanne op haar Uitvogel-trips en abonneer je op ons YouTube-kanaal!

 

 

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert