€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Vakantie in Nederland: de 5 mooiste plekken

Natuur - 12 May. 2020

Vakantie in Nederland: de 5 mooiste plekken

Hoewel er misschien niets tipt aan tropische stranden en schitterende bergtoppen, heeft Nederland ook behoorlijk wat schoonheid in petto! Dus ben je van plan een vakantie in eigen land te boeken? Wij stippen de mooiste plekken van Nederland aan.

 

Brabants genieten in Noord-Brabant


Waar je ook in Noord-Brabant bent, de schitterende natuurgebieden liggen om de hoek. Maar liefst vier Nationale parken zijn bereikbaar voor een heerlijke fiets- of wandeltocht via een van de uitgestippelde routes:
 

  1. Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Een stukje woestijn in Nederland, je gelooft het haast niet. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is het zo. Ruim 10.000 jaar geleden is dit grootste stuifzandgebied van West-Europa ontstaan. Met maar liefst 30 vierkante kilometer aan stuifzand – net een ansichtkaart uit Afrika! Alleen leven er nét wat andere diersoorten, zoals reeën, dassen en roofvogels. Je kunt dit gebied zelf gaan bewonderen of via een van de gegeven wandelexcursies. Ook per mountainbike zijn er uitgestippelde routes te volgen!
 

  1. Nationaal Park De Groote Peel

Dit natuurgebied is een wettelijk erkend ‘Wetland’ gebied en is gelegen tussen Limburg en Noord-Brabant in. De diverse landschappen binnen dit gebied maken het zo bijzonder: van moerassen, heidevelden tot grote waterplassen en verende veenbodems. Over bruggetjes van boomstammen en knuppelpaden leg je de verschillende routes af.
 

  1. Nationaal Park De Biesbosch

Dit zoetwatergetijdengebied is erg bijzonder, vanwege de honderden unieke vogelsoorten (houd je camera paraat voor de ijsvogels!) en bevers, maar ook door de vele mogelijkheden om het gebied te verkennen. Zo kun je heerlijk wandelen, fietsen, kanoën, paardrijden, zwemmen, varen, vissen …
 

  1. Nationaal Park Zoom-Kalmthoutse Heide

Ook in dit Nationaal Park, dat doorloopt in de provincie Antwerpen, is een trekpleister voor vogelliefhebbers. Het is een thuis voor onder andere spechten, haviken, valken en nachtzwaluwen. Leuk om tijdens een wandel- of fietstocht te spotten!


Een ander prachtig stukje natuur, in de buurt van Westerhoven, is natuurgebied De Malpie. Vooral tijdens de heidebloei is de afwisseling van het landschap bijzonder! Hiervandaan is het 6 minuten fietsen naar vakantiepark De Kempervennen, de ideale uitvalsbasis voor een natuurrijke vakantie in Noord-Brabant. Maar ook voor recreatie in de natuur: watersport, op jeepsafari, minigolf, boogschieten … Voor ieder wat wils!
 

 

Vakantie in het Limburgse natuurschoon


Glooiende heuvels en prachtige vergezichten sieren het Limburgse landschap. ‘Niet Nederlands’ wordt ook wel gezegd. Tijdens een vakantie in Limburg lijkt het net alsof je vakantie in het buitenland viert. Maar toch zijn de natuurgebieden en Nationale Parken dichtbij:
 

  1. Nationaal Park De Groote Peel

Hierboven benoemde we het karakter van dit natuurgebied al omdat deze grenst tussen Limburg en Noord-Brabant. Maar waarom het gebied zo bijzonder is, is vanwege het vogelrijkdom. Blauwborstjes, nachtzwaluwen, bruine kiekendieven en dodaars vliegen in alle rust rond hier.
 

  1. Nationaal Park De Maasduinen

De langste rivierduinengordel van Nederland wordt gevormd door De Maasduinen. Deze is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Je vind hier veel zeldzame dieren en planten, waaronder slangen, zandhagedissen, kraanvogels, bevers en buizerds. Zowel met de fiets, te voet als met je paard is het Nationale Park te verkennen via een van de routes.
 

Tijdens je vakantie in Nederlands-Limburg zijn de Center Parcs parken Het Meerdal, Limburgse Peel en Het Heijderbos de perfecte uitvalsbasis. De (half-)vrijstaande cottages in Limburgse Peel zijn omringd door natuur en privacy – ideaal na een goedgevulde dag. Maar voor wie nog energie over heeft, ligt er nog meer plezier op de loer. Zo kunnen kinderen op jeepsafari of hun eigen politieboot besturen in Het Meerdal en Het Heijderbos.
 Eropuit in Flevoland


Een vakantie in Flevoland is een goed idee! Zeker watersportliefhebbers staan te trappelen om de weidse wateren van Flevoland te verkennen. En het gezin kan gewoon mee. De provincie Flevoland kent veel stranden. Vooral de stranden in Zeewolde zijn kindvriendelijk vanwege het ondiepe water. Ook het Almeerderstrand is ruim opgezet met een grasweide. Voor groenliefhebbers en kinderen is het belevenissenbos in Lelystad een leuk uitstapje. Het speelbos van maar liefst 40 hectare bezit over een stormbaan, een survivalroute, boomstammen om op te balanceren, touwbruggen om overheen te klauteren en nog veel meer.

En dat allemaal binnen handbereik van vakantiepark De Eemhof, dat ook bol staat van de activiteiten. Aan het Eemmeer vind je tal van watersportactiviteiten die je vanaf de Marina appartementen kunt bekijken.
 

 

Een vakantie in de natuur van Drenthe


De provincie Drenthe bewijst dat je niet ver van huis hoeft voor een leuke vakantie. Drenthe heeft het allemaal! Met op de eerste plaats de Drentse natuur. Maar liefst 3 Nationale Parken, met ieder hun eigen karakter, reiken zover je kunt kijken. Maak kennis met: Nationaal Park Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa.
 

  1. Nationaal Park Dwingelderveld

Het grootste natte heidegebied van West-Europa, waar heide en vennen elkaar afwisselen. De ideale omstandigheden voor spechten, reeën, roofvogels en mestkevers. Het landschap wordt in stand gehouden door twee schaapskuddes, die elk worden gehoed door een herder. Zij vertellen je maar al te graag over hun werk!
 

  1. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Welkom in het donkerste stukje vaste land van Nederland van maar liefst 6.000 hectare bos, stuifzand, beekdalgraslanden en heide. Heerlijk om met je mountainbike door de zandpaden te crossen of met je gewone fiets de verharde paden te volgen. Ook voor wandellaars vind je meer dan 30 gemarkeerde routes. Van 2 km tot 16 km – jij beslist!
 

  1. Nationaal Park Drentsche Aa

Zo bijzonder, een beek van ruim 28 kilometer die door het Hollandse landschap slingert, en zijn weg vervolgt langs 21 knusse dorpjes. Hier vind je authentieke boerderijen, oude straatjes en leuke boetieks. Voor nog meer sporen van het verleden, breng je een bezoek aan UNESCO Geopark De Hondsrug. Via oude karrensporen kom je terecht bij de bekende Drentse hunebedden.

Op een halfuurtje rijden vind je het natuurrijke vakantiepark De Huttenheugte. Je verblijft er aan een groot visrijk meer, waar het vlot op je wacht om naar Adventure Island te gaan. Een plek met meerdere buitenactiviteiten. Ook Parc Sandur ligt op een halfuur rijden van De Hondsrug. Een vakantiepark in Drenthe, waar je verblijft in ruime half-vrijstaande vakantiehuizen op schiereilanden.
 


Een strandvakantie in Nederland


Zin in een strandvakantie in eigen land? Kies voor het kilometers lange zandstrand van Zandvoort, met een gezellig boulevard, dichtbij bekende steden als Amsterdam en Haarlem. Of voor het kilometers lange zandstrand en duinlandschap van Ouddorp, met charmante Zeeuwse badplaatsen in de buurt. Beide stranden zijn erg geschikt voor gezinnen met kinderen, vanwege het fijne zand en het ondiepe water om in te stappen. Aan het einde van de dag plof je neer op een van de terrasjes of op je eigen privéterras van je vakantiehuis in Zandvoort of Ouddorp. In onze vakantieparken Park Zandvoort en Port Zélande zijn alle cottages bovendien vernieuwd. Genieten maar!
 Kijk je al uit naar een vakantie in eigen land? Wij hebben onze aanbiedingen voor een relaxte zomervakantie op een rijtje gezet.