€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

NIEUW: wildwaterbaan in Park Zandvoort

Nieuws en Updates - Laatst gewijzigd op 25 Sep. 2019

NIEUW: wildwaterbaan in Park Zandvoort

Maanden lang is er in Park Zandvoort gewerkt aan een nieuw spektakel: de wildwaterbaan. En het is zover… Op 24 september is de nieuwe wildwaterbaan geopend na een bouwperiode van ruim 9 maanden. Je kunt nu eindelijk met volle vaart door de wildwaterbaan razen! Sta je al te trappelen? 

 

De opening

De nieuwe wildwaterbaan werd dinsdag 24 september geopend door olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk dan de video! 

 

 

Snelle rit

De wildwaterbaan van Park Zandvoort is maar liefst 116 meter lang en er wordt per uur ruim 2.400.000 liter water doorheen gepompt. De baan begint in de Aqua Mundo en vervolgt zijn weg naar buiten. Lig je er eenmaal in, dan wordt je snelheid binnen mum van tijd opgevoerd. Ook sta je bij de splitsing voor de keuze of je nog sneller wilt. Duh! Hop, door de snelle baan naar beneden. De snelle rit eindigt in het eindbad die weer uitkomt in de Aqua Mundo.

 

Het ontwerp

Verschillende elementen zoals gekleurde luchtbubbels en waterstralen, waterkanonnen, watervallen en afwisselende temperaturen zorgen voor een compleet nieuwe ervaring. De werking van de wildwaterbaan hebben we in de videoserie Uitvogelen al verklapt! En natuurlijk kun je rekenen op een tropisch decor waar onze huisbioloog Jean Henkens zijn uiterste best voor heeft gedaan. Hoe zo’n tropische omgeving levend wordt gehouden, dat zie je hier.

Fotoluik 1 WWB
Fotoluik 2 WWB

 

De test

Voor de opening is de wildwaterbaan is natuurlijk uitgebreid getest, zelfs nog voordat de coating erop zat! Tijdens het testen is er gekeken naar alle veiligheidsaspecten, maar ook naar het waterverloop. Je moet er natuurlijk wel soepel doorheen kunnen glijden! De ontwerpen en berekeningen die zijn gemaakt kunnen in de praktijk namelijk anders uitpakken. Daarom wordt het testen van de baan heel nauwkeurig gedaan! Er zijn proefpersonen die hierbij helpen, onder toezicht van onder andere onze constructieafdeling, maar ook een externe keuringsinstantie.

 

Al opgewarmd voor dit waterspektakel? Boek dan een verblijf in Park Zandvoort en ga zo vaak als je wilt door de nieuwe wildwaterbaan! En onze deels vernieuwde cottages (in beach-sfeer!) in Park Zandvoort bieden de ideale uitvalsbasis voor heerlijke dagen samen.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert