€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Thuisvermaak voor de familie met deze 10 eenvoudige spellen

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 23 Mar. 2020

Thuisvermaak voor de familie met deze 10 eenvoudige spellen

Wat gaan we vandaag eens doen? Een vraag die we onszelf nooit eerder zo vaak stelden. Een cake bakken, verstoppertje spelen of nog een keer dat lego-kasteel bouwen? Hoe graag we met het hele gezin samenzijn, de ideeën en inspiratie thuis raken misschien wat op. Om jullie daarbij te helpen hebben wij 10 simpele spel-ideeën bedacht om de kinderen (en jullie zelf) te vermaken.  Want door binnen iets te doen en buiten niets, helpen we elkaar!

 


1: Avonturenparcours

Bouw een echt avonturenparcours in de woonkamer. De kleinste apen staan vast te springen om de boel op z’n kop te zetten! Delen van de bank kunnen dienen als obstakels om overheen te klimmen, je kunt touwen spannen waar je onder door moet kruipen of een doolhofje bouwen van stoelen en dekens... de mogelijkheden zijn eindeloos! Wees creatief met de meubels en objecten die je in huis hebt en de kinderen beleven volop plezier. Ik hoor je denken: rommel … Maar de regel is natuurlijk wel dat de rommelkont helpt opruimen.


2: Speurtocht

Creëer binnen enkele minuten een spannende speurtocht voor de kinderen. Teken een te zoeken object op een stuk papier. Onder dit object plaats je een stukje papier met een tweede kleine puzzel die leidt naar de volgende plek of object, waar de derde en laatste puzzel wacht. De kinderen vragen waarschijnlijk al vóór de uitleg van het spel naar de winnaarsprijs … Tsja, de volgende film uitkiezen voor vanavond?

 

3: Wannabe thuis

Wannabe is een van de meest populaire kinderactiviteiten van Center Parcs. De kleintjes kruipen in de rol hun favoriete personages of starten met hun droombaan. Van prinses tot brandweerman. In een iets andere vorm en met een hele hoop fantasie kan dit ook thuis, zeker met mama en papa's garderobe! Een T-shirt van papa als jurk of een sjaal van mama en misschien wat keukengerei of iets uit de knutseldoos, zodat de accessoires ook kloppen. Wat zal het worden?

 

4: Objecten detecteren

Neem de kartonnen doos van je laatste online aankoop en knip een opening waar een hand doorheen kan. Zoek daarna wat ongewone objecten bij elkaar (bijvoorbeeld een zakje rijst, de schelp van je laatste vakantie of een wattenstaafje). Stop de objecten in de doos en voelen maar! Om en om is er iemand aan de beurt om te raden wat er in de doos ligt. Natuurlijk kun je hier ook een beetje de strijd opvoeren: wie de meeste voorwerpen raadt, wint … (oké dit keer geen film, maar een half uurtje Wordfeuden met oma misschien?)

 

5: Creëer je eigen wereld

Kinderen vinden het heerlijk om hun eigen wereldje te bedenken en daar in te spelen. Help ze daarbij en breng hun fantasiewereld tot leven. Niet echt natuurlijk, gewoon met verf! Wordt het een nieuwe stad, dierentuin of een sprookjeswereld met een kasteel? Het is allemaal mogelijk. Alles wat je nodig hebt is een oud, wit laken, textielpennen of textielverf, oude kranten om de vloer mee te bedekken en bij voorkeur ook oude kleren die geschilderd mogen worden. Ta da, een nieuw (persoonlijk) kunstwerk voor aan de muur!

 

6: Wil je liever...?

Leer nieuwe dingen over elkaar door spannende en leuke beslissingsvragen te stellen, zoals: "Zou je liever kunnen vliegen of onzichtbaar zijn?”. Degene die de vraag beantwoord is daarna aan de beurt om de volgende een vraag te stellen. Ontdek zelf hoe leuk dit spelletje is. Vooral kinderen hebben bijzonder ongewone en grappige vragen!

 

7: Bergbeklimmen

Voor dit spel heb je alleen een trap nodig (of als alternatief een ruimte op de vloer die is verdeeld in vierkanten) en een dobbelsteen. Tijdens dit spel nemen twee spelers het tegen elkaar op. Eerst worden de dobbelstenen gegooid om te bepalen wie er mag beginnen. Het getal op de dobbelstenen bepaalt hoeveel stappen de spelers omhoog of vooruit gaan. Als de twee spelers op hetzelfde niveau belanden, moeten ze allebei weer van onderaf beginnen. De winnaar is de speler die als eerst de top bereikt!

 

8: Kettingverhaal

Lekker lang natafelen, dat kan! En met dit spel, of eigenlijk “verhaal”, maak je er een gezellig moment van. Een gezinslid, bij voorkeur de jongste (vaak de meeste fantasie), begint het verhaal met een zin. De volgende vervolgt het verhaal met een tweede zin, dan de volgende enzovoort. Bepaal vooraf het aantal rondes en gebruik al je fantasie. Je zult zien: het is absoluut onvoorspelbaar hoe het verhaal zich ontwikkelt en juist daarom is het zo vermakelijk!

 

9: De mooiste vakantieherinnering

Hoewel het vervelend is om niet naar buiten te kunnen is het tegelijkertijd ook de ultieme gelegenheid om echt even quality time met elkaar door te brengen en samen fijne herinneringen te maken. Bouw het enthousiasme alvast op voor het volgende quality time moment door samen de mooiste herinneringen van de afgelopen tijd op te halen.

 

10: Een kunstwerk om naar uit te kijken

Kan het bezoek aan oma en opa nog even niet plaatsvinden? Niet getreurd! De kleintjes kunnen oma en opa alsnog een groot plezier doen door voor hun een echt kunstwerk te schilderen. Bijvoorbeeld van een geplande vakantie waar zij naar uitkijken of een fijne herinnering. Gelukkig bestaat het internet, want zo kan mama of papa een foto maken van het kunstwerk en die opsturen. En het origineel? Die kunnen de kids zelf overhandigen als zij weer op bezoek mogen!


Met deze spelletjeslijst is familievermaak (voorlopig) een feit. Iets wat in Center Parcs stipt op nummer 1 staat, maar nu "vooral" in de huiskamers … Zodra de gezondheid en veiligheid het toelaten, hopen wij jullie snel weer te ontvangen om een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Laten we er voor elkaar zijn, ook al kunnen we momenteel niet met elkaar zijn!

 

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk onze Center Parcs Thuis video’s eens. Zo halen jullie Center Parcs zo de huiskamer in.

 

Klik hier voor meer informatie rondom huidige en toekomstige boekingen inclusief onze voorwaarden.