€25 extra korting
010 798 0980
(gebruikelijke belkosten)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

7 tips voor activiteiten in de winter!

Insider tips - 08 Dec. 2023

7 tips voor activiteiten in de winter!

Wat kun je allemaal doen in de winter? Heel wat! De winter heeft een bepaalde sfeer en charme die je enkel in dit seizoen beleeft. Sommige activiteiten of dagtrips in de winter zijn zelfs alleen in deze tijd van het jaar mogelijk. En dan hebben we het niet alleen over sleeën of skiën! In dit artikel delen we 7 tips om de magie van de natuur in de winter volledig te omarmen zowel bij Center Parcs, als thuis!1 - Je weerstand verbeteren? Ga naar buiten!

Te koud? Tuurlijk niet! Kleed je warm aan en ga naar buiten! Met elke korte winterwandeling in de frisse en koele lucht versterk je je immuunsysteem! Al na 20 tot 30 minuten daalt het gehalte van het stresshormoon cortisol. Zelfs op grijze dagen kan de zon en de buitenlucht een hele hoop voor je betekenen. Je kunt stilstaan en alle geluiden in je opnemen of maak een wandeling. Wie regelmatig gaat wandelen, blijft lekker fit.

 

2 - Relaxen bij een knapperend haardvuur.

In de winter wordt het pas echt duidelijk hoe gezellig een je huis of vakantiehuisje is. Naast dat het vroeg donker is, en dit genoeg reden is om de kaarsjes aan te steken, is het ook koud. En dan kan dus de open haard lekker aan. Wat is er nou knusser dan nou een koude wandeling binnenkomen, lekker opwarmt bij het knapperende haardvuur en je gezellig op de bank kunt zitten met je geliefden?

 

3 - Ga op zoek naar sporen van dieren

Open je ogen en activeer je speurneus! Trek er op uit om sporen van dieren te vinden in de natuur. Die sporen vertellen namelijk onwijs veel boeiende verhalen. De poot- of loopafdrukken in de sneeuw en op een vochtige, zachte ondergrond zijn duidelijk beter herkenbaar dan in de zomer. Wie is hier geweest? Een ree, een vos, een haas of een everzwijn? Wie heeft welke sporen van z’n maaltijd achtergelaten? Is de afgeknabbelde dennenappel bijvoorbeeld het werk van een eekhoorn? Kom alles te weten over het leven van de bosdieren.

 

4 - De charme van unieke streken ontdekken

Spring in je auto, pak de fiets of ga met de trein. Er is namelijk zoveel te ontdekken in ons land. Dus ga eens op ontdekking! Bezoek een andere stad of gezellig dorp. Struin de kerstmarkten af of koop een kaartje voor boeiende musea. Oh en, vergeet de dag niet af te sluiten met een lekker warme kop thee of chocomelk met slagroom!

 

5 - Heerlijk ontspannen in de spa

De Finnen doen het al jaren: flink opwarmen in de sauna, om vervolgens in de sneeuw te rollen om af te koelen. Dit is super goed voor je immuunsysteem. Boek een wellness dag of een wellnesscottage op één van onze parken. Daarnaast kun je ook lekker komen zwemmen, zelfs als het buiten koud is. Daar warm je goed van op!

 

6 - Creatief aan de slag met de winterworkshops

Wil je deze winter iets nieuws leren? Wat dacht je van onze winterworkshops! Deze kun je bijwonen op de parken, maar we hebben ze ook als DIY voor je uitgetypt zodat je ze thuis kunt doen. Lees onze blogs over sneeuwballen in elkaar knutselen of je eigen warme appelmoes maken. Zo neem je meer dan alleen herinneringen mee naar huis vanaf het park of je fleurt je huis op.

 

7 - Uitgestrekte winternatuur ontdekken

Het is moeilijk te geloven als je ziet wat je allemaal aangeboden krijgt, maar onze parken bestaan voor 90% uit bos, weiden en water. Dat betekent dat er heel veel ruimte is om de winterflora en -fauna te ontdekken, en de frisse winterlucht in te ademen. Maar ook buiten onze parken is er een hele hoop natuur te ontdekken. Onze voorkeur gaat dit seizoen uit naar een wintersportgebied. In de wintersportgebieden, bijvoorbeeld in de Allgäu of het Sauerland, hoef je niet altijd op ski's of een snowboard de pistes op te gaan. Alleen al tijdens een langlauftocht of zelfs een sneeuwschoenwandeling is er genoeg tijd en rust om met al je zintuigen van de prachtige winternatuur te genieten.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:
Gebruik huidige locatie

gmap_location_alert