€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

4 culturele uitstapjes in de buurt van Center Parcs Park De Haan (B)

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 18 Jun. 2020

4 culturele uitstapjes in de buurt van Center Parcs Park De Haan (B)

De Belgische kust kent dorpen en steden met een rijke historie, ideaal voor een uitstapje. Wij hebben een selectie gemaakt van leuke culturele uitstapjes voor de hele familie in de omgeving van Center Parcs Park De Haan (B).

1. Bezoek de dorpen en steden langs de kust met de Kusttram

De Kusttram is een tram die rijdt tussen Knokke-Heist en De Panne. Het is het perfecte vervoersmiddel om een daguitstapje te maken. Breng een bezoek aan Oostende, ga naar Sea Life in Blankenberg of Plopsaland in De Panne en rijdt met de tram naar Blankenberge. De tram vertrekt overdag elke 10, 15 of 20 minuten, afhankelijk van de periode. Raadpleeg de dienstregeling voor exacte vertrektijden.

 

Afstand: Kusttramhalte De Haan Zwarte Kiezel ligt op 15 minuten loopafstand van Center Parcs Park De Haan (B)

 

2. Ontdek Fort Napoleon en Wellington Paardenrenbaan in Oostende

Oostende is de koningin van de badsteden. Het is de ideale mix van het bruisende stadsleven met de rust van het strand en de zee. Of je nu wil shoppen of cultuur opsnuiven, het kan hier allemaal. Bezoek Fort Napoleon, duik mu.ZEE in (het kunstmuseum aan zee met o.a. werken van James Ensor) of bezoek de Wellington Paardenrenbaan. In de zomermaanden is er ‘Oostende Koerse’ en kan je het paardenrennen live meemaken. Ook staat Oostende bekend om zijn street art, kijk je ogen uit tijdens een wonderlijke Street Art Wandeling

 

Afstand: 15 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan (B) of neem De Kusttram

 

3. Beland in de Middeleeuwen met een bezoek aan Brugge

Middeleeuwse steegjes, gezellige terrassen en prachtige kanalen, Brugge is voor een reden op de lijst van UNESCO werelderfgoed opgenomen. Tijdens een wandeling door het centrum voelt het alsof je weer in de Middeleeuwen bent beland. Wandel zeker over de Grote Markt en geniet van het imposante Belfort. Doe ook een rondvaart over de kleine kanaaltjes en ontdek Brugge vanaf het water. Bezoek een van de musea in de stad en ervaar de rijke geschiedenis.

 

Afstand: 25 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan (B)

 

4. Neem een duik in de geschiedenis in Gent

Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en een stad voor de levensgenieters, niks moet en alles kan! Ga op bezoek bij de ridders in burcht ‘Het Gravensteen’ en neem een duik in de geschiedenis. Wandel zeker ook over de Gras- en Korenlei. De prachtige gevels van de huizen weerspiegelen in het water van de Leie. Breng ook een bezoekje aan de Sint-Baafskathedraal.

 

Afstand: 50 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan (B)

 

Er zijn genoeg culturele uitstapjes te doen in de omgeving van De Haan. Kan jij ook niet wachten? Boek dan nu jouw cottage in het nieuwe Center Parcs Park De Haan (B)!