€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Ultiem buiten-eetplezier: geniet het hele jaar door van een heerlijke picknick

Tijd met dierbaren - Laatst gewijzigd op 20 Mar. 2024

Ultiem buiten-eetplezier: geniet het hele jaar door van een heerlijke picknick

Pak een koelbox in, rol een kleedje op en neem een voetbal of spelletje mee: we gaan picknicken! Zowel thuis als in en rond de vakantieparken van Center Parcs kun je samen genieten van onvergetelijke momenten in de buitenlucht – in elk seizoen.


Picknicken tijdens elk seizoen

Bij picknicken denk je vaak meteen aan de warme maanden van lente en zomer. Het heerlijke weer zorgt ervoor dat we lekker naar buiten willen om te genieten van de stralende zon, de prachtige natuur en elkaars gezelschap. Maar waarom zouden we de picknickmand niet ook tevoorschijn halen in de herfst of zelfs de winter?

De natuur is prachtig en de moeite waard om te ontdekken in elk seizoen. Dus waarom niet genieten van een picknick in het midden van kleurrijke bladeren na een heerlijke boswandeling? Of wat dacht je van de winter, knus op een bankje met een warme thermosfles en de frisse winterlucht?

Zoek een mooi plekje op een grasveld, in het bos of op het strand, maar ook in de tuin van je cottage bij Center Parcs kun je gezellig een picknick houden – de schiereilandjes van Parc Sandur zijn er zelfs ideaal voor. En elk park heeft zo zijn eigen insider picknicktips, ontdek bijvoorbeeld de picknickplekjes van Het Meerdal of de picknickplekjes van De Kempervennen.


Zo wordt je picknick een succes!

Om je picknick te laten slagen is het belangrijk om eerst een thema voor je picknick te kiezen. Dit hangt natuurlijk af van het seizoen. Zo kun jij je gerechten, drankjes en decoratie op elkaar afstemmen. Maar, je kunt ook de koelkast en voorraadkast even induiken. Hier liggen vast nog lekkere ingrediënten die je kunt gebruiken voor een maaltijd. Zo hoef je het niet weg te gooien!

Een paar ideetjes:

  • Sandwich met kipfilet, pesto, rucola en zongedroogde tomaten

  • Wrap met hummus, gegrilde groenten en feta

  • Couscous salade met komkommer, tomaat, olijven en munt

  • Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten

 

In de herfst en de winter is picknicken wat uitdagender, maar ook erg leuk! Trek warme kleren aan, neem thermoskannen met warme koffie en chocolademelk mee en zoek een beschutte plek uit. Je kunt ook een vuurkorf gebruiken om je warm te houden. Qua eten kun je denken aan soepen, stoofpotjes, hartige taarten of sandwiches. Een thermobox is handig.

Zorg ook voor wat vermaak. Neem een spelletje mee of een frisbee, een bal of een badmintonset voor wat meer actie. Zo boost je de quality-time samen. Maar, als je zin hebt om even tot jezelf te komen, neem dan een goed boek mee of zoek een fijne podcast. Ook met een koptelefoon op kun je genieten van het moment. Als je weggaat, is het belangrijk om de plek netjes achter te laten. Ruim dus je afval op en neem van tevoren een vuilniszak mee.


Dus, klaar om de natuur in te gaan? Geniet van elkaar, het eten en de frisse lucht. Wat is jouw favoriete plek om te picknicken?