€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Weekend Haarlem

Je wilt eens even weg maar weet nog niet goed waar naartoe? Geef ons even de tijd om je van een weekend Haarlem te overtuigen. Het is een aanrader van formaat. Op heel veel vlakken.

Op ontdekking in Haarlem

Haarlem is niet zo groot. En daarom aantrekkelijk om haar eenvoud. Voor we van start gaan met de activiteiten, even een korte intro! Haarlem is een stad en gemeente in Nederland. Ze ligt in de provincie Noord-Holland. Je zal de stad al na één dag in je hart sluiten. In dit idyllische stadje liggen heel wat pareltjes verborgen.

Als je met de trein naar Haarlem gaat, hoeft je niet ver te wandelen na aankomst. Het station ligt heel dicht bij alle tips die je gezien moet hebben. Lekker handig. 

Om te beginnen vind je in het centrum de Grote Kerk. Die ligt op de Grote Markt. Geniet hier van de historische sfeer van Haarlem. Elke week is er zelfs nog een markt. Dat is pas genieten! Keer terug naar de tijd waarin jij klein was en met je ouders mee op stap ging. Leuke dingen uitkiezen op de markt: helemaal vakantie.

Op de markt leer je bekende Nederlanders kennen die uit Haarlem komen. Zo is er de laatste rustplaats van Frans Hals, een belangrijke Oude Hollandse Meester. Is je interesse gewekt? Breng dan zeker een bezoek aan het Frans Hals Museum.

Vakantiegangers die van shoppen houden, moeten in de Gouden Straatjes zijn. Weetje: Haarlem werd bekroond tot beste winkelstad van Nederland. Shoppers houden van winkelen, maar ook van een pauze af en toe.

Ga even zitten in een gezellig cafeetje in Haarlem. Je kan er heel wat krijgen: koffie, bier, thee, lekker gebak en uitstekende lokale gerechten. Er zijn een heleboel plekjes waar je zowel met je kroost als met vrienden en vriendinnen een hapje kan eten en drinken. Ook aan restaurants geen gebrek. Ga op ontdekking.

Als de innerlijke mens gelaafd is, kan je verder naar de bekende Jopenkerk. Dit moet je gezien hebben tijdens je weekend in Haarlem. Een prachtige locatie waar heel wat te beleven valt. Het is namelijk brouwerij, grand café en restaurant ineen! Alles bij elkaar een plek waar je uren kan vertoeven. Bovendien zijn er van tijd tot tijd rondleidingen en proeverijen. 

Verder is er een pareltje dat bij iedere vakantieganger in Haarlem tot de verbeelding zal spreken: de geheime hofjes. Het zijn verborgen gezellige tuintjes waar je de groene rust van de stad kan opsnuiven. Ze blijken niet zo gemakkelijk te vinden te zijn. Haast je naar deze bijzondere plek. Heb jij ze al gevonden? Ideaal om met de kids als zoektocht te doen. 

Je kan er niet omheen: als je een bezoek brengt aan Haarlem, zal je veel water zien. Op je weekendje weg kan je zelf een boot huren en een rondvaart maken. Soms moet je eens groots denken.

Ben je een echte city-fan? Wil je niets missen van het bruisende stadsleven tijdens je weekend in Haarlem? Boek dan absoluut een verblijf in Bed & Breakfast Hotel Malts in Haarlem. Dit gerenoveerde hotel bevindt zich in het historische hart van de stad. Het is een gebouw uit 1913. 

Het ligt dicht bij de mooie winkelstraten. De kamers zijn er altijd helemaal in orde.We lieten ons vertellen dat er een heerlijk ontbijt geserveerd wordt! Ideaal om zo wakker te worden in een leuke stad, net voor je aan je trip begint.

Zin in wat meer rust buiten de stad? Lees dan gauw hieronder verder voor meer inspiratie.

Overnachten met vrienden en familie in vakantie Park Zandvoort

Ook al ga je maar een weekend weg, je bent op zoek naar een perfectie locatie om te overnachten. Wij helpen je natuurlijk graag een handje. We kunnen absoluut Center Parcs Zandvoort aanraden! Dit park ligt niet alleen dicht bij Haarlem, maar ook bij Amsterdam. Als dat geen mogelijkheden biedt. Spring je auto in een breng ook eens bezoekje aan de Nederlandse hoofdstad.
Een dagje Zandvoort Park

Een dagje heerlijk genieten in Park Zandvoort

Park Zandvoort ligt aan het Noordzeestrand. Voor een echt ‘strandweekend’ ben je hier aan het juiste adres. Je kan het weekend mooi indelen als je wilt: een dagje stad en een dagje strand. Meer heb je niet nodig om tot rust te komen. It’s up to you! Geniet van al het moois dat Haarlem en het park te bieden heeft. 

Qua sporten is er genoeg te beleven. Zo is er een indoor trampolinepark en een outdoor minigolf. Misschien had je Aqua Mundo al voorbij zien komen. Aqua wattes? Jawel, een prachtig zwemparadijs dat omgetoverd wordt tot een cinema! Het lijkt net alsof je in de tropen bent. Ga op een van onze glijbanen en ervaar het zelf. Er zijn el een aantal activiteiten waar je je mee bezig kan houden.

In Center Parcs geven we alle elementen mee om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Zowel met vrienden, gezin en familie als voor koppels valt er veel te beleven. Ook in één dag

Daggasten hebben heel wat opties in ons park! Kom eten in een van de restaurants onder de palmbomen in de gezellige Market Dome. Weer of geen weer, in de overdekte Adventure Factory zijn er de leukste activiteiten – én het Flip Flop Café. Of ga zwemmen, glijden, plonsen en relaxen in de Aqua Mundo.

Zie meer