€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Weekend Volendam

Een weekend Volendam: het gezellige vissersdorp in Nederland waar altijd iets te beleven valt! De stad is dan ook ideaal om een weekend naartoe te gaan. Zowel met vrienden, familie, je gezin of als collega’s. Wat dacht je van een leuke teambuilding is Volendam bijvoorbeeld?

Genieten van een heerlijk weekendje weg in Volendam

Graag geven we een korte introductie over de stad. Of laten we eerder zeggen ‘stadje’, want Volendam is klein maar gezellig. Het oude vissersdorp ligt bij het IJsselmeer, niet zo ver van de grote stad Amsterdam. Je hebt er een haven, vishandel en de authentieke Nederlandse klederdracht. 

Je kan hier in elk seizoen en op ieder moment in het jaar een weekend naartoe komen met vrienden en familie. Aan activiteiten en bezienswaardigheden geen gebrek. De stad is bovendien heel muzikaal. Er zijn vele bekende artiesten die je aan het werk kan zien. 

We delen graag onze top vier van dingen die je écht gezien moet hebben in Volendam.

We beginnen wij het Palingsoundmuseum. De popmuziek van de stad wordt de Palingsound genoemd. Dat klinkt wel grappig niet? Ik weet zeker dat je interesse nu gewekt is. In het museum leer je de verschillende kenmerken van deze bijzondere muziekstijl kennen. Een unieke belevenis.

Een ander uitje kan je maken naar de palingrokerij Smit Bokkum. Bij een bezoek aan de rokerij krijg je een unieke inkijk van hoe paling gerookt wordt. En dit volgens een eeuwenoude traditie.

Je trip kan voortgezet worden in het Volendams Museum. Hier ga je voor de typische klederdracht van het Volendamse dorp. Je kan er ook scheepsmodellen, schilderijen en andere kunstwerken aanschouwen. 

Dat is al een hele boterham voor je weekend naar Volendam! Stuk voor stuk leuke activiteiten met een ludieke toets. Maar we willen graag de laatste activiteit aan onze top vier toevoegen. Namelijk een wandeling op de Volendamse Dijk. Hier is er altijd leven in de brouwerij. Vroeger zag je er bijna uitsluitend vissers, nu is het een plek met veel toeristen. 

Aan de dijk ben je aan het juiste adres om een stop te maken en te eten. Er is voor ieder wat wils.

Onze bestemmingen

Overnachting en nog veel meer in onze Center Parcs parken

Ontdek snel onze Center Parcs De Eemhof en Center Parcs Zandvoort. Ze zijn de ideale uitvalsbasissen voor je weekendje weg naar Volendam. Ze liggen slechts op iets meer dan een uurtje rijden van Volendam.

Je kan er niet alleen goed overnachten, er is nog veel meer! Ontdek het hieronder.

alt

Center Parcs De Eemhof 

Center Parcs De Eemhof is een toplocatie om te verblijven. Het is de ideale plek om naartoe te gaan na een dagje Volendam. Zoals al vermeld is het park niet lang rijden van de stad. Bovendien valt er heel wat te beleven. 

De Eemhof staat garant voor heerlijk vertoeven in mediterraanse sferen langs natuur en pracht. Er zijn ontelbaar veel activiteiten mogelijk. Dat neemt echter niet weg dat je het hier rustig aan kunt doen. Het is altijd mogelijk om met je familie de rust hier op te zoeken. In je eigen geweldige cottage bijvoorbeeld.

Wie wel op zoek is naar activiteiten kan een bezoekje brengen aan het Dolfinarium, op een goeie 30 kilometer van het park. Ook Lelystad is niet ver van het park gelegen. Natuurlijk is Volendam de ideale stad om te bezoeken vanuit het Center Parcs.

Vakantie staat gelijk aan je laten bedienen en genieten. In De Eemhof bieden we dan ook veel arrangementen aan. Die kan je allemaal bekijken en bestellen in de app van het park. Handig en snel! Zo zijn er onze cottage services. Vraag advies aan onze medewerkers indien nodig.

Een greep uit de arrangementen: keukenpakket, boodschappenpakket, partypakket of handdoekenpakket. Maak je nooit zorgen over materiaal en organisatie op vakantie. Center Parcs takes care.

Zie meer
Center Parc Zandvoort
Center Parcs Zandvoort
Een ander waardevol verblijfspark voor een weekend in Volendam is natuurlijk Zandvoort. Beide parken hebben zoveel troeven dat het moeilijk kiezen is. Kies dus op basis van je interesses en wat voor jou het best uitkomt. 
In Zandvoort kan je heerlijk uitwaaien aan het Noordzeestrand. Er zijn tal van opties en activiteiten. Voor groot en klein, jong en oud. Het park bevindt zich op een kilometer van Circuit Zandvoort. Ook ligt het park niet zo ver van – uiteraard – Volendam, maar ook Amsterdam of Haarlem. Daar valt voorts heel wat te beleven.

Onze unieke evenementen en activiteiten  is iets waar we trots op zijn. Er is een indoor trampolinepark Jump Town waar alle familieleden en je vrienden zich kunnen uitleven. Voor de kleinsten is er de BALUBA indoor speelwereld en de Action Factory. Die namen alleen al spreken tot de verbeelding, toch? 
Na een dagje plezier in het park kan je vertoeven in een van de cottages voor twee tot 18 personen. Je kan ook, jawel, een huisje boeken midden in de duinen, zo dicht bij het strand. Uitzicht op de zee: check! Heerlijk strandgevoel: check! Blije kinderen: check!

Zowel in Center Parcs De Eemhof als in Zandvoort kan je met je collega’s terecht voor heel wat zakelijke oplossingen. Ideaal dus voor een weekend teambuilding, een bedrijfsuitje of bedrijfsfeest. Op de website kan je zien wat er allemaal mogelijk is.
Zie meer