€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

010 798 0980

(gebruikelijke belkosten)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Weekend Drenthe

Als je van plan bent om naar Nederland te komen, breng dan zeker een bezoek aan het noorden tijdens een weekend Drenthe. Deze provincie is niet alleen fijn voor dagje maar een absolute aanrader voor een weekendje weg.

Geniet van een weekendje weg in de prachtige provincie Drenthe

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan historie, cultuur en natuur. Het is een provincie waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen in prachtige natuurgebieden, en je kunt gezellige steden en oude dorpen bezoeken. 

De historie vind je bijvoorbeeld in de hunebedden, maar ook in Koloniën van Weldadigheid en Kamp Westerbork. De Hunebedden zijn oeroude grafmonumenten uit de prehistorie, gemaakt van zwerfkeien uit de ijstijd. In de provincie Drenthe staan er nog 54. Je kunt ze allemaal bezoeken als je de Hunebedhighway volgt, maar je kunt er natuurlijk ook een paar bekijken. Ga naar het Hunebeddencentrum in Borger, daar staat het grootste hunebed. In het museum je alle informatie over deze indrukwekkende bouwwerken. En bezoek dan gelijk het Oertijdpark, waar je even teruggaat in de tijd en het leven van onze voorouders ziet in een nagebouwde omgeving.

Van latere tijden zijn de Koloniën van Weldadigheid. De bekendste  koloniën liggen in Veenhuizen, Fredriksoord en Wilhelminaoord. Daar werden arme mensen, bedelaars en zwervers naartoe gestuurd om door arbeid, scholing en discipline een beter leven op te kunnen bouwen. Ze kregen een eigen woning en een stukje land om te bewerken. Het was een hard bestaan met veel dwang.

In Kamp Westerbork krijg je een kijkje in een nog recentere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Vanuit dit kamp werden veel Nederlanders, en vooral Joden, gedeporteerd. Je kunt het kamp zelf bezoeken, een kijkje nemen in de barakken op het terrein, de restanten van de oude spoorlijn, met de symbolisch omgebogen rails. In het museum vind je ooggetuigenverslagen en voorwerpen, in wisselende tentoonstellingen. Een bezoek aan dit doorgangskamp is heel indrukwekkend en brengt de recente geschiedenis even hele dichtbij.

Voor wat meer cultuur ga je naar het Drents Museum in de stad Assen. Daar vind je tentoonstellingen op het gebied van archeologie, kunst en geschiedenis. Je vindt hier onder andere de wereldberoemde veenlijken, zoals het Meisje van Yde. Maar ook moderne kunst heeft hier een plek gekregen.

Er zijn enorm veel verschillende musea in de provincie Drenthe, waar je meer ziet over het de geschiedenis, zoals het Museumdorp Orvelte, waar je trouwens ook het Jan Kruis museum kunt bezoeken, over de bekende Nederlandse striptekenaar. Of bezoek de Radiotelescoop in Dwingeloo, een van de oudste en internationaal beroemdste radiotelescopen ter wereld.


Hou je meer van de natuur, dan zit je ook goed in Drenthe. Heel bekend is het Geopark de Hondsrug. Dit unieke natuurgebied is ontstaan in de IJstijden, waar het ijs sporen heeft nagelaten in de vorm van dalen en ruggen. Of ga naar de heide van het Dwingelderveld, waar de herder met zijn schapen rondstruint. Houd je meer van bossen, dan duik je het Drents-Friese Wold in. Typisch Drentse natuur vind je daarnaast in de veengebieden Bragerveen en Fochteloërveen.

Behalve al deze indrukwekkende natuur en geschiedenis kent Drenthe gezellige steden en een geweldige dierentuin: Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Een gezellig dagje shoppen doe je in Assen, voor wat meer snelheid ga je naar het TT Circuit. Of bezoek de mooie vestingstad Coevorden, waar je het kasteel en het goed behouden stadsgezicht kunt bewonderen.

Overnachten in stijl

Stop met zoeken naar de ideale overnachtingsplaats voor je weekend. Wij hebben al twee opties voor jou in petto. Twee plekjes die voor iedereen toegankelijk zijn: Center Parcs De Huttenheugte en Center Parcs Sandur.
Center Parcs De Huttenheugte Drenthe

Center Parcs De Huttenheugte

In De Huttenheugte zijn er accommodaties voor iedereen. We bieden cottages aan tot 8 personen. Onze grootste troef is onze bosrijke omgeving. Hier kan je een weekend lang opladen in de rustige natuur. Dit park heeft verder een kinderspeelparadijs dat gelegen is rond een meer.

We bieden zowel Comfort, als Premium en VIP cottages aan. Ons aanbod is zo ruim mogelijk gemaakt om het iedereen naar zijn zin te maken. Ook hebben we gethematiseerde cottages! 

De allergrootste attractie is toch wel het Water Playhouse. Een speelparadijs met glijbanen en waterpistolen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen er naar hartenlust stoeien in het water.

Niet zo ver van dit Center Parcs park ligt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Een dierenpark waar je mooie dieren kan bewonderen in verschillende thema’s.
Zie meer
Park Sandur Weekend Drenthe

Parc Sandur

Parc Sandur ligt in de provincie Drenthe. Van hieruit kan je gemakkelijk alle mooie bezienswaardigheden bereiken.

In dit park ben je omgeven door natuur. Het is er dan ook een uiterst rustige omgeving. Wanneer je een weekendje weg wilt, maar geen nood hebt aan te veel activiteiten, ben je hier met je familie aan het juiste adres.

Op stap met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar? Boek dan zeker een verblijf in Parc Sandur. Ze zullen hier absoluut hun gading vinden.

Om het helemaal compleet te maken, kan je nog langs de Kleine Rietplas gaan. Dit is een kunstmatige recreatieplas waar je aan het strand kan genieten van de stralende zon.

Voor iedere leeftijd en op elk moment in het jaar is er wel iets te beleven in dit park. Maar kunt ook heerlijk nietsdoen. Daarom moet je hier zeker naartoe komen. 

 Vakantiegangers die voor een dagje naar Parc Sandur komen, zijn meer dan welkom. Je kan je niet voorstellen wat hier allemaal te beleven valt. Na een dag zal je nog niet uitgekeken zijn op alles. Wie weet valt er een vervolg aan te breien? Aarzel niet en kom het zelf ontdekken. Laat je helemaal gaan in ons zwembad of klets lekker bij in een van onze cafés en restaurants onder het genot van wijn en lekker eten.
Zie meer